Uudet maastotaidon harjoituskilpailut järjestetään Toivonharjussa taas Vappua edeltävänä sunnuntaina 28.4. 2019.

Kisoja edeltävänä lauantaina 27.4. mielenkiintoinen koulutus, jonka käyneenä on valmiudet toimia harjoituskisoissa tehtävätuomarina.

KILPAILUKUTSU TÄSSÄ:

KILPAILUKUTSU 28.04.2019

MAASTOTAITORATSASTUKSEN HARJOITUSKILPAILUT

Ratsutila Toivonharjussa klo 10 alkaen

Ratsutila Toivonharjussa järjestetään maastotaitoratsastuksen harjoituskilpailut, johon kuuluu 15-osainen tehtävärata + luokissa 2 ja 3 askellajikoe ja halukkaille näiden jälkeen ratsastussuunnistuskisa, johon voi osallistua myös erikseen.

HUOM! Näihin harjoituskilpailuihin voit osallistua minkä  rotuisilla hevosilla tahansa, eikä hevosten tarvitse olla välttämättä rokotusohjelmaa läpikäynyt.

KILPAILULUOKAT

LUOKKA 1. Maastotaitoratsastus, helppo, taluttaen. Nuorille aloittelijoille ja/tai kokemattomille hevosille. Talutusluokka, jossa avustaja taluttaa ratsastettavaa hevosta. (Suositellaan taluttajaa alle 10-vuotiaille ja alle 12 vuotiailla suositellaan huoltajan mukanaoloa tehtävä- ja maasto-osuudella) Ei askellajikoetta.

LUOKKA 2. Maastotaitoratsastus, helppo, avoin kaikille. Tehtävärata jossa 15 arvosteltavaa tehtävää tallin lähiympäristössä, sekä askellajikoe, jossa suoritetaan hallittua laukkaa 150 m.

LUOKKA 3. Vaativa maastotaitoratsastus, avoin kaikille. Pääosin sama tehtävärata kuin luokassa 2, mutta suoritukset ripeämmin. Muutama tehtävä vaikeutettu luokan 2 tehtävistä.

SUUNNISTUS

Maastotaitokokeiden jälkeen järjestetään erillisenä suunnistusharjoituskilpailu, johon voi halutessaan luokan 2 ja 3 ratsukko ottaa osaa. Suunnistettava matka lyhyimmillään on noin 6 kilometriä, maastoltaan mahdollisuus käyttää kilpailijan niin halutessa erittäin helppoa pohjaa ja ihanneaika tullaan antamaan ratsukoille ennen lähtöä.

Suunnistuksessa parhaat palkitaan erikseen.

KILPAILULUVAT

Ratsukoilta ei vaadita kilpailulupia, muuten kuin omistajan lupa esim. sähköpostilla kisajärjestäjälle ennakkoon hevosen käyttöön k.o. harjoituksessa, mikäli osallistut muulla kuin omalla hevosella.

HUOM! Samalla hevosella voi osallistua max 2 ratsastajaa luokissa 1, 2 ja 3.

Suunnistukseen voi osallistua vain yksi ratsastaja per hevonen.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset lauantaihin 13.04.2019 mennessä sähköpostiin toivonharju@gmail.com

Ilmoittautumisessa mainittava ratsastajan ja hevosen nimi ja luokka johon osallistuu. Tarvittaessa toive lähtöajasta klo 10.00  tai 12.00. Mukaan myös puhelinnumero.

Osallistumismaksu 15 € / ratsukko maastotaitotehtäväosuuksista ja mikäli osallistut myös suunnistusharjoitukseen niin yhteensä 20 € per ratsukko. Mikäli osallistut vaan suunnistukseen osallistumismaksu 10 € / ratsukko.

Osallistumismaksu maksetaan Toivonharjun tilille: Saaja Markku Janhunen, tili FI38 5042 0020 0016 98 välittömästi ilmoittautumisen jälkeen. Osallistumismaksun selitteeseen selkeästi: Maastotaito, ratsastajan nimi ja puhelinnumero, sekä ratsastettavan hevosen nimi ja omistaja, mikäli joku muu.

Kuitti varalta mukaan myös kisapaikalle!

Jälki-ilmoittautumisten hyväksymisestä päättää kilpailun johto ilmoittautumisajan umpeutuessa.

Ilmoittautuneille tullaan lähettämään pian ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen henkilökohtainen lähtöaika ja -numero sekä nähtäville ratapiirrokset ja tehtäväkuvaukset.  Esimerkkitehtävistä kuvaus tämän kutsun lopussa.

HARJOITUSKILPAILUN LUONTEESTA

Rataan tutustumiseen jalan ja ratsuaan taluttaen ennen suoritusta on kaikille mahdollista, mikäli on paikalla järjestäjän ilmoittamaan ajankohtaan. Ensimmäisen ryhmän rataan tutustuminen ja näytösratsastus starttaa klo 10.00., joten ensimmäisten kisaajien on hyvä olla paikalla tuolloin.

Mukaan otetaan korkeintaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta ratsukkoa ja rataan tutustuminen suoritetaan vähintään kahdessa ryhmässä, toisen ryhmän tutustuminen aikaisintaan klo 11.30.

Voit ilmoittaa lähtöaikatoiveen, mikäli esim. olet tulossa kauempaa. Järjestäjä pidättää oikeuden jakaa lähtöajat ratsukoille.

Suunnistukseen osallistuvilla edellytetään olevan älypuhelin, jota voi käyttää ratsailta. Ohjeet sen tarpeellisuudesta ja tarvittavista ohjelmistoista lähetetään osallistujille hyvissä ajoin, varaudu lataamaan puhelimen akku täyteen virtaa ennen tapahtumaa.

Ratsukon ei tarvitse osata hypätä esteitä, tämä ei ole maastoestekisa! Estekorkeus siis n. 30 cm.

PERUUTUKSET

 • Muutokset ja peruutukset ovat mahdollisia kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka.
 • Viimeinen lähdönperuutusajankohta on lauantai 13.4., johon mennessä tapahtuneista peruutuksista palautetaan kaikki maksut. 13.4. jälkeen ei ilmoittautumismaksuja palauteta.

KILPAILUKANSLIA

 • Kanslia ja sisäänkirjaus (ilmoittautuminen) aukeaa n. klo 9.00.
 • Kanslian puhelinnumero ilmoitetaan osallistujille ennen tapahtumaa.

TURVALLISUUS

 • Hevosten, jotka osallistuvat tapahtumaan on oltava terveitä ja vapaita tarttuvista taudeista, Hevosia, jotka ovat olleet tallilla tai alueella, jossa tartuntaa esiintynyt, ei saa kuljettaa tapahtumaan. Suuntaa antava aikaraja on vähintään 3 viikkoa mahdollisesta tartuntariskistä.
 • Hevosautot ja muu eläinkuljetuskalusto pysäköidään riittävän etäälle toisistaan, niin että hevoset eivät joudu lähikontaktiin muiden tallien hevosten kanssa. Ohjaus on paikan päällä. Noudata ohjeita.
 • Veryttelyssä, varustelussa ja muissa tilanteissa vältetään lähikontaktia hevosten välillä. Kilpailusuorituksen jälkeen ratsukko siirtyy välittömästi pois suorituspaikkojen läheisyydestä.
 • Tarvittavat varustetarkastukset pyritään tekemään niin, että hevosiin tarvitsee koskea mahdollisimman vähän tai ei lainkaan. Valmistaudu avustamaan oman hevosesi tarkastuksessa!
 • Seuraamme tartuntatautitilannetta ja tiedotamme tarvittaessa asiasta.

YLEISTÄ

 • Tarkemmat aikataulut, lähtölistat ja kilpailijatiedote julkaistaan viimeistään 17.4. www-sivuilla www.toivonharju.net sekä toivonharjun facebook –sivulla
 • Ruusuke- ja tavarapalkinnot
 • Tapahtumapaikan osoite on Vihtalammentie 165, 51670 Nykälä. Jos et ole ennen käynyt paikan päällä, niin älä luota sokeasti navigaattoriin.
 • Kaikki liikenne tapahtumapäivänä Toivonharjuun tulee tapahtua Rukkuneentien kautta! Jos käytät navigaattoria, laita osoitteeksi Rukkuneentie 125, 51670 Nykälä. Siitä Toivonharju kyltin mukaan 300 metriä pihaan.
 • Kilpailuissa ratsastettaessa käytetään kypärää ja muutoinkin noudatetaan Suomen Perustuslakia ja Yleistä Järjestyssääntöä.
 • Kisapaikalla toimii buffetti!
 • Kilpailujärjestäjä pidättää itsellään oikeuden aikataulu- ym. muutoksiin sekä oikeuden rajoittaa osallistujamäärää ja olla ottamatta jälki-ilmoittautumisia. (Esimerkiksi luokan peruminen, mikäli siinä ei ole tarpeeksi osallistujia). Muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille, sekä yleisesti Toivonharjun netti- ja facebook –sivuilla.

PÄÄTOIMIHENKILÖT

Kilpailunjohtaja: Markku Janhunen

Lisätiedot: Markulta puhelimitse 040-5832282, tai sähköpostilla: toivonharju@gmail.com

Järjestelytoimikunnan vastuuhenkilö: Johanna Auvinen, p. 046-9637215, m.j.auvinen@gmail.com

VAKUUTUKSET

Järjestäjä ei vakuuta osallistujia eikä heidän ratsujaan. Tarkista vakuutusturvasi, SRL:n jäsenyyttä suositellaan esim. Suomen Vaellustallien Liiton henkilöjäsenyyden tai Islanninhevosseura Nattfarin kautta.

 

LISÄTIETOJA KISAMUODOSTA

Netistä esim. maailmalta kuvia ja Youtubevideoita ym. hakusanoilla

trec

le trec

ESIMERKKEJÄ MAHDOLLISISTA TEHTÄVISTÄ

Heiluvien ”narujen” läpi meno

Pujottelu

Pelottavan kohteen ohitus

Ojan ylitys

Ympyrään hevosen jättäminen paikoilleen

Siltojen ylityksiä

Kumimaton päälle pysähdys

Puusta ”omenoiden” poimiminen

Labyrintti

Pusikko

Rappuset

Selkäännousu kiveltä oikealta

Vesilammikko

Ym…

Lähes kaikki tehtävistä, kaikissa luokissa mahdollista suorittaa taluttaen, menettämättä kuitenkaan kaikkia sen tehtävän pisteitä.

Askellajinäyttö 150 m hallittua laukkaa, siirtymäalueet selkeästi merkattu.

Pisteytys max. 10 p. / tehtävä, askellajinäytössä 20 p.

JOS EI OLE OMAA HEPPAA

Ratsuja vuokrattavissa Ratsutila Toivonharjusta 20 e / harjoituskilpailuluokka.

Eli tehtäväluokka 20 € / hevonen ja mikäli suunnistus, 20 € / suoritus.

Markku pidättää oikeuden vuokrata tai olla vuokraamatta hevosta sekä myös hevosvalinnoissa.

Mukana myös Suomen Vaellustallien Liitto Ry www.vaellustallit.fi

Tervetuloa!

Seudun ensimmäiset maastotaitoratsastuksen harjoituskilpailut järjestettiin Ratsutila Toivonharjussa huhtikuun viimeinen sunnuntai 29.4. 2018. Vasemmassa (tai ylä-) kuvassa voittajakolmikko, keskellä I Noora, oikealla II Seija ja vasemmalla Marika III.

Kisat sujuivat hyvin ja saamamme palaute oli lähes 100 prosenttisesti positiivista. Aikataulun venyminen hiehan suunnitellusta harmitti tietysti meitä kaikkia.

MAASTOTAITORATSASTUKSEN HARJOITUSKILPAILUJEN 29.4. 2018 TULOKSET:

Luokka 1. maksimi mahdollinen pistemäärä 150
1. Tilda Mustalampi, Mikkeli, ratsu shettis Aku-Pelle 135 p.
2. Aatu Auvinen, Punkaharju, Ljufur fra Skardi 105 p.

Luokka 2 maksimi mahdollinen pistemäärä 170
1. Noora Harmanen, Kesälahti, ratsu Smari fra Alftanesi 154 p.
2. Seija Pirinen, Maaninka, ratsu Funi fra Thorkesholi2 144 p.
3. Marika Lassila, Espoo, ratsu Prins fra Hafnarfirdi 136 p.
4. Heini Hyttinen, Helsinki, Odinn fra Västerbränno 133 p.
5. Tuija Häkkinen, Jyväskylä, Njall fra Hlidarbergi 129 p.
6. Noora Harmanen, Kesälahti, Vidar fra Snettans 127 p.
7. Fabio Cuffaro, Rantasalmi, Snekkja fra Hannula 121,5 p
8. Maiju Kuha, Mikkeli, Joker fra Hafnarfirdi 119 p.
9. Heidi Cuffaro, Rantasalmi, Garpur fra Efra-Nupi 117 p.
10. Aada Auvinen, Punkaharju, Njall fra Hlidarbergi 116 p.
11. Kaisa Karlsson, Mikkeli, Savelan Rubiini 101 p.
12. Maria Rouvinen, Garpur fra Efra-Nupi 63 p.

 

Tehtävärataan tutustumista taluttaen ennen varsinaista suoritusta.

SUUNNISTUSOSUUS, TULOKSET:

1. Heini Hyttinen, Helsinki, Odinn fra Västerbränno aika 30;16
2. Johanna Auvinen, Punkaharju, Smari fra Alftanesi 33;40
3. Marika Lassila, Espoo, Prins fra Hafnarfirdi 34;27
4. Aada Auvinen, Punkaharju, Ljufur fra Skardi, 39;10
5. Maiju Kuha, Mikkeli, Joker fra Hafnarfirdi 40;28
6. Maria Rouvinen, Atli fra Västerbränno 43;30
7. Tuija Häkkinen, Jyväskylä, Njall fra Hlidarbergi 43;55
8. Seija Pirinen, Maaninka, Funi fra Thorkesholi2 46;42
9. Noora Harmanen, Kesälahti, Vidar fra Snettans 48;20
10. Pauliina Reunanen, Espoo, Vikingur fra Kverna 1,00,35
11. Heidi Cuffaro, Rantasalmi, Garpur fra Efra-Nupi 1,03;30
12. Fabio Cuffaro, Rantasalmi, Snekkja fra Hannula 1,12;05

KIITOKSET KAIKILLE OSALLISTUJILLE!

Kisaan kuului 15-osainen tehtävärata + askellajikoe ja halukkaille näiden jälkeen ratsastussuunnistuskisa, johon saattoi osallistua myös erikseen.

ALLA OLEVISTA LINKEISTÄ PÄÄSET FIILISTELEMÄÄN KISAMUOTOA JOHANNAN JA MARKUN DEMORATSASTUSTEN MYÖTÄ.

https://quik.gopro.com/v/LUrHg6sdUJ/

https://quik.gopro.com/v/diiAAhGyMY/

LISÄTIETOJA KISAMUODOSTA 

Netistä esim. maailmalta kuvia ja Youtubevideoita ym. hakusanoilla

trec

le trec

Toivonharjun kisassa 2018 oli Vapputeema Vapun aatonaaton kunniaksi.

Lähes kaikki tehtävistä mahdollista suorittaa taluttaen, menettämättä kuitenkaan kaikkia sen tehtävän pisteitä.

Askellajinäyttö 150 m hallittua laukkaa, siirtymäalueet selkeästi merkattu.

Pisteytys max. 10 p. / tehtävä, askellajinäytössä max. 20 p.