Seudun ensimmäiset maastotaitoratsastuksen harjoituskilpailut järjestetään Ratsutila Toivonharjussa huhtikuun viimeinen sunnuntai 29.4. 2018.

Laita päivä kalenteriisi, kutsuja ja tarkempia aikatauluja ilmoitellaan pikapuolin. Kannattaa varata päivä, tuletpa kisaamaan omalla tai meiltä lainatulla hevosella tai vaikka vaan katsojaksi.

Kutsu kisaan tässä alla.

KILPAILUKUTSU 29.04.2018

MAASTOTAITORATSASTUKSEN HARJOITUSKILPAILUT

Ratsutila Toivonharjussa klo 11 alkaen

Islanninhevosseura Nattfari järjestää Haukivuorella, Ratsutila Toivonharjussa maastotaitoratsastuksen harjoituskilpailut, johon kuuluu 15-osainen tehtävärata + askellajikoe ja halukkaille näiden jälkeen ratsastussuunnistuskisa, johon voi osallistua myös erikseen.

HUOM! Näihin harjoituskilpailuihin voit osallistua minkärotuisilla hevosilla tahansa, eikä hevosten tarvitse olla välttämättä rokotusohjelmaa läpikäynyt.

KILPAILULUOKAT 

LUOKKA 1. Maastotaitoratsastus, helppo, taluttaen. Nuorille aloittelijoille ja/tai kokemattomille hevosille. Talutusluokka, jossa avustaja taluttaa ratsastettavaa hevosta. (Suositellaan taluttajaa alle 10-vuotiaille ja alle 12 vuotiailla suositellaan huoltajan mukanaoloa tehtävä- ja maasto-osuudella) Ei askellajikoetta.

LUOKKA 2. Maastotaitoratsastus, helppo, avoin kaikille. Tehtävärata jossa 15 arvosteltavaa tehtävää tallin lähiympäristössä, sekä askellajikoe, jossa suoritetaan hallittua laukkaa 150 m.

SUUNNISTUS

Maastotaitokokeiden jälkeen järjestetään erillisenä suunnistusharjoituskilpailu, johon voi halutessaan luokan 2 ratsukko ottaa osaa. Suunnistettava matka lyhyimmillään on noin 6 kilometriä, maastoltaan mahdollisuus käyttää erittäin helppoa pohjaa ja ihanneaika tullaan antamaan ratsukoille ennen lähtöä.

Suunnistuksessa parhaat palkitaan erikseen.

KILPAILULUVAT

Ratsukoilta ei vaadita kilpailulupia, muuten kuin omistajan lupa esim. sähköpostilla kisajärjestäjälle ennakkoon hevosen käyttöön k.o. harjoituksessa, mikäli osallistut muulla kuin omalla hevosella.

HUOM! Samalla hevosella voi osallistua max 2 ratsastajaa luokissa 1 ja 2.

Suunnistukseen voi osallistua vain yksi ratsastaja per hevonen.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset perjantaihin 13.04.2018 mennessä sähköpostiin toivonharju@gmail.com

Ilmoittautumisessa mainittava ratsastajan ja hevosen nimi ja luokka johon osallistuu. Tarvittaessa toive lähtöajasta klo 11.00  tai 12.30. Mukaan myös puhelinnumero.

Osallistumismaksu 10 € / ratsukko maastotaitotehtäväosuuksista ja mikäli osallistut myös suunnistusharjoitukseen niin yhteensä 15 € per ratsukko. Mikäli osallistut vaan suunnistukseen osallistumismaksu 10 € / ratsukko.

Osallistumismaksu maksetaan Nattfarin tilille: Nordea Vaajakoski FI57 1054 3500 0387 88 välittömästi ilmoittautumisen jälkeen. Osallistumismaksun selitteeseen selkeästi: Maastotaito, ratsastajan nimi ja puhelinnumero, sekä ratsastettavan hevosen nimi ja omistaja, mikäli joku muu.

Kuitti mukaan myös kisapaikalle!

Jälki-ilmoittautumisten hyväksymisestä päättää kilpailun johto ilmoittautumisajan umpeutuessa.

Ilmoittautuneille tullaan lähettämään pian ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen henkilökohtainen lähtöaika ja -numero sekä nähtäville ratapiirrokset ja tehtäväkuvaukset.  Esimerkkitehtävistä kuvaus tämän kutsun lopussa.

 

HARJOITUSKILPAILUN LUONTEESTA

Rataan tutustumiseen jalan ja ratsuaan taluttaen ennen suoritusta on kaikille mahdollista, mikäli on paikalla järjestäjän ilmoittamaan ajankohtaan. Ensimmäisen ryhmän rataan tutustuminen ja näytösratsastus starttaa klo 11.00., joten ensimmäisten kisaajien on hyvä olla paikalla tuolloin.

Mukaan otetaan korkeintaan 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta ratsukkoa ja rataan tutustuminen suoritetaan vähintään kahdessa ryhmässä, toisen ryhmän tutustuminen aikaisintaan klo 12.30.

Voit ilmoittaa lähtöaikatoiveen, mikäli esim. olet tulossa kauempaa. Järjestäjä pidättää oikeuden jakaa lähtöajat ratsukoille.

Suunnistukseen osallistuvilla edellytetään olevan älypuhelin, jota voi käyttää ratsailta. Ohjeet sen tarpeellisuudesta ja tarvittavista ohjelmistoista lähetetään osallistujille hyvissä ajoin, varaudu lataamaan puhelimen akku täyteen virtaa ennen tapahtumaa.

Ratsukon ei tarvitse osata hypätä esteitä, tämä ei ole maastoestekisa! Estekorkeus siis n. 30 cm.

 

PERUUTUKSET

 • Muutokset ja peruutukset ovat mahdollisia kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka.
 • Viimeinen lähdönperuutusajankohta on perjantai 13.4., johon mennessä tapahtuneista peruutuksista palautetaan kaikki maksut. 13.4. jälkeen ei ilmoittautumismaksuja palauteta.

 

KILPAILUKANSLIA

 • Kanslia ja sisäänkirjaus (ilmoittautuminen) aukeaa n. klo 10.00.
 • Kanslian puhelinnumero ilmoitetaan osallistujille ennen tapahtumaa.

 

TURVALLISUUS

 • Hevosten, jotka osallistuvat tapahtumaan on oltava terveitä ja vapaita tarttuvista taudeista, Hevosia, jotka ovat olleet tallilla tai alueella, jossa tartuntaa esiintynyt, ei saa kuljettaa tapahtumaan. Suuntaa-antava aikaraja on vähintään 3 viikkoa mahdollisesta tartuntariskistä.
 • Hevosautot ja muu eläinkuljetuskalusto pysäköidään riittävän etäälle toisistaan, niin että hevoset eivät joudu lähikontaktiin muiden tallien hevosten kanssa. Ohjaus on paikan päällä.
 • Veryttelyssä, varustelussa ja muissa tilanteissa vältetään lähikontaktia hevosten välillä. Kilpailusuorituksen jälkeen ratsukko siirtyy välittömästi pois suorituspaikkojen läheisyydestä.
 • Tarvittavat varustetarkastukset pyritään tekemään niin, että hevosiin tarvitsee koskea mahdollisimman vähän tai ei lainkaan. Valmistaudu avustamaan oman hevosesi tarkastuksessa!
 • Seuraamme tartuntatautitilannetta ja tiedotamme tarvittaessa asiasta.

 

YLEISTÄ

 • Tarkemmat aikataulut, lähtölistat ja kilpailijatiedote julkaistaan viimeistään 16.4. www-sivuilla www.nattfari.fi sekä Nattfarin facebook –sivulla (Islanninhevosseura Nattfari).
 • Ruusuke- ja tavarapalkinnot
 • Tapahtumapaikan osoite on Vihtalammentie 165, 51670 Nykälä. Jos et ole ennen käynyt paikan päällä, niin älä luota sokeasti navigaattoriin.
 • Kaikki liikenne tapahtumapäivänä Toivonharjuun tulee tapahtua Rukkuneentien kautta! Jos käytät navgaattoria, laita osoitteeksi Rukkuneentie 125, 51670 Nykälä. Siitä Toivonharju kyltin mukaan 300 metriä pihaan.
 • Kilpailuissa ratsastettaessa käytetään kypärää ja muutoinkin noudatetaan Suomen Perustuslakia ja Yleistä Järjestyssääntöä.
 • Kisapaikalla toimii buffetti!
 • Kilpailujärjestäjä pidättää itsellään oikeuden aikataulu- ym. muutoksiin sekä oikeuden rajoittaa osallistujamäärää ja olla ottamatta jälki-ilmoittautumisia. (Esimerkiksi luokan peruminen, mikäli siinä ei ole tarpeeksi osallistujia). Muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille, sekä yleisesti Nattfarin netti- ja facebook –sivuilla.

 

PÄÄTOIMIHENKILÖT

Kilpailunjohtaja: Markku Janhunen

Lisätiedot: Markulta puhelimitse 040-5832282, tai sähköpostilla: toivonharju@gmail.com

Järjestelytoimikunnan vastuuhenkilö: Johanna Auvinen, p. 046-9637215, m.j.auvinen@gmail.com

VAKUUTUKSET 

Järjestäjä ei vakuuta osallistujia eikä heidän ratsujaan. Tarkista vakuutusturvasi, SRL:n jäsenyyttä suositellaan esim. Islanninhevosseura Nattfarin tai Suomen Vaellustallien Liiton henkilöjäsenyyden kautta.

 

LISÄTIETOJA KISAMUODOSTA 

Netistä esim. maailmalta kuvia ja Youtubevideoita ym. hakusanoilla

trec

le trec

Säännöissä sovelletaan SRL:n Maastotaitoratsastus Säännöt vuodelta 2002, löytyy netistä harhaanjohtavasti ”vaellusratsastus kilpailun säännöt” haulla.

ESIMERKKEJÄ MAHDOLLISISTA TEHTÄVISTÄ

Vapputeema:

Vappupallon kuljetus muutama metri

”Serpentiiniverhon” läpi meno

Pujottelu

Pelottavan kohteen ohitus

Ojan ylitys

Ympyrään hevosen jättäminen paikoilleen

Siltojen ylityksiä

Kirje postilaatikkoon

Kumimaton päälle pysähdys

Puusta ”omenoiden” poimiminen

Labyrintti

Pusikko

Selkäännousu kiveltä oikealta

Vesilammikko

Ym…

Lähes kaikki tehtävistä mahdollista suorittaa taluttaen, menettämättä kuitenkaan kaikkia sen tehtävän pisteitä.

Askellajinäyttö 150 m hallittua laukkaa, siirtymäalueet selkeästi merkattu.

Pisteytys max. 10 p. / tehtävä, askellajinäytössä 20 p.

 

JOS EI OLE OMAA HEPPAA

Ratsuja vuokrattavissa Ratsutila Toivonharjusta 20 e / harjoituskilpailu.

Markku pidättää oikeuden vuokrata tai olla vuokraamatta hevosta sekä hevosvalinnoissa.

 

Mukana myös Suomen Vaellustallien Liitto Ry www.vaellustallit.fi

 

Tervetuloa!