Kahden päivän Koskentilan vaellus

Kokoontuminen Toivonharjuun n. klo 9.30 aamulla. Laitamme yhdessä hevoset lähtökuntoon. Ratsastamme n. 40 km:n matkan vaihtelevissa savolaisissa järvimaisemissa, pitäen välillä yhden pidemmän tauon, Haukkavuoren laavulla Kyyveden rannalla, jolla nautimme eväät ja keittelemme kahvit.

Iltapäivällä klo 17.30. maissa saavumme yöpymispaikkaan, joka on Nykälänjoen varrella sijaitseva Koskentila, jossa hevosten laitumelle saattamisen jälkeen ratsastajia odottaa lämmin sauna ja maittava illallinen.

Toisena päivänä aamupalan jälkeen hevosten varustelu lähtökuntoon ja ratsaille kohti Toivonharjua, eri reittiä, mutta matkaltaan lähes sama kuin ensimmäisenä päivänä. Puolivälissä matkaa kahvi- ja evästauko historiallisella Porsaskosken Myllyllä ja perille saavumme Toivonharjuun n. klo 16.30. jonka jälkeen savusauna rannalla lämpimänä ja uintimahdollisuus (1. 6. – 31. 8).

Päivän päätteeksi kuitenkin aina ruokailu Toivonharjun idyllisessä tallituvassa, jonka jälkeen kotimatka voi alkaa n. klo 19.00.

Halutessasi voit majoittua Ratsutila Toivonharjun pihapiirissä, tallin läheisyydessä oleviin viihtyisiin aittoihin, joko ennen tai jälkeen vaelluksen. Aittamajoitus aamiaisella ja omilla liinavaatteilla 40 € / hlö / yö.

Osallistujamäärä 6 – 8 henkilöä.

Vaelluksen hinta v. 2022 oli 410 e per osallistuja.

Järjestetään toukokuulta syyskuun loppuun asiakkaan haluamana ajankohtana minimi ryhmäkoon toteutuessa.

Vaelluksen toteutuminen vahvistetaan n. 1 kk ennen lähtöpäivää.

 

Kolmen päivän Koskentilan vaellus

Ei ole toistaiseksi varattavissa!

3 tiivistä ratsastuspäivää sisältävä ratsastuslomapaketti, johon kuuluu kaikki hyvin toimivan vaelluksen elementit.

Tukikohtanamme 2 yötä peräkkäin monille tuttu Koskentilan miljöö.

Vaelluksen tarkemman ohjelman löydät alta.

3 päivän aikana ratsastamme yhteensä 100 – 110 km:n matkan, joten osallistujilta edellytämme jonkin verran aikaisempaa ratsastuskokemusta.

Osallistujamäärä 6 – 8 henkilöä.

3 päivän vaellusta v.2022 ei ole toistaiseksi varattavissa.

Vaelluksen toteutuminen edellyttää vähintään 6 varausta 1 kk ennen lähtöpäivää. Varaus vahvistetaan tuolloin.

Halutessasi voit majoittua Ratsutila Toivonharjun pihapiirissä, tallin läheisyydessä oleviin viihtyisiin aittoihin, joko ennen tai jälkeen vaelluksen. Aittamajoitus aamiaisella ja omilla liinavaatteilla 40 € / hlö / yö.

Varaukset ja kyselyt puh. 040-5832282, Markku

Tiedustelut myös sähköpostitse: toivonharju(ät)gmaiil.com

    

RATSASTUSOHJELMA  2021

1. päivä    

Saapuminen Toivonharjuun klo 11.00. mennessä. Kokoontuminen tallitupaan, jossa tervetulokahvit ja vaelluksen ohjelman läpikäynti, tutustuminen toisiimme alkaa. Ylimääräiset matkatavarat pakkaamme huoltoautoon joka kuljettaa ne majapaikkaamme.

Tutustuminen ratsuihimme ja vaelluskaverin valinta, varustelu lähtökuntoon ja vaellus voi alkaa. Satulalaukuissa kulkee vaivattomasti mukana päivän aikana tarvitsemamme varusteet sekä eväät.

Ratsastamme n. 5 tunnin aikana n. 20 kilometrin matkan pitäen välillä n. tunnin mittaisen tauon, jossa nautimme mukana kuljetetun kevyen kenttälounaan.

Saavumme Koskentilalle n. klo 18.30. Hevosten huolto tarhaan. Majoittuminen, sauna ja maittava illallinen.

2. päivä    

Aamiaisen jälkeen hevosten varustelu vaelluskuntoon. Satulalaukkuihin pakkaamme päivän aikana tarvitsemamme varusteet ja liikkeellä pyrimme olemaan klo 10 mennessä.

Ratsastamme polkuja ja kyläteitä pitkin n. 3 tunnin matkan lounastaukopaikkaamme Haukkavuoren laella olevalle laavulle, josta aukeaa komeat maisemat luonnonkauniille Kyyvedelle.

Lounaan ja pienen lepohetken jälkeen olemme valmiit jatkamaan matkaa vaihtelevissa maisemissa. Välillä saamme nauttia vauhdikkaistakin, mutta silti turvallisista, töltti- ja laukkapätkistä.

Klo 17 jälkeen saavumme jälleen Koskentilalle jossa lämmin sauna odottaa. Illallinen ja vapaata ohjelmaa loppuilta.

3. päivä    

Aamulla pakkaamme aamiaisen jälkeen ylimääräiset matkatavarat huoltoautoon ja hyvästelemme Koskentilan.

Tänään ratsastamme enimmäkseen Pieksämäen puolella, Pitkäsjärven ympäri kiertäen takaisin Toivonharjuun pitäen välillä evästauon Porsaskosken kylän maisemissa.

Lämpimän sään sattuessa loppumatkasta mahdollisuus uittaa hevoset ja samalla virkistäytyä itsekin.

Joka tapauksessa rantasauna lämpimänä ja vaelluksen päätteeksi päivällinen Toivonharjun idyllisessä tallituvassa, jonka jälkeen kotimatka voi alkaa.

Voit myös majoittua pihapiirin aittoihin 40 € / yö, (aamiaisen kera) ja vaikka jatkaa seuraavana päivänä ratsastusretkiä.

Pienet muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Mukaan tarvitset seuraavat varusteet:

Normaali ratsastusasu tai ratsastukseen sopivat retkeilyvaatteet. Lämmintä vaatetta varalle. Hyvä sadeasu. Kumisaappaat tai hyvät vaelluskengät. Lakanat ja tyynyliina tai makuupussi. Pyyhe. (Liinavaatteet ja pyyhe saatavissa 12 euron lisähintaan paikanpäältä) Uima-asu.

Koskentilalla kioski josta mahdollisuus ostaa omaan laskuun esim. saunajuomat ym.

Tarvittava ratsastuskokemus:

Päivittäin ratsastamme 20 – 45 kilometrin taipaleita 5 – 9 tunnin aikana. Hevoset ovat helppoja käsitellä ja askellajeiltaan miellyttäviä ratsastaa, mutta pitkien päivämatkojen vuoksi sinulla täytyy olla ennestään kokemusta ratsastamisesta.

Vakuutukset:

Vaellusten järjestäjällä on toiminnan vastuuvakuutus, suosittelemme henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.

Järjestelyjä ja reittiä koskevat tiedustelut:

Markku Janhunen, puh.  040-5832282  e-mail  toivonharju (ät) gmail.com